• georganiseerd door

Sessies

11:40 -

1.1 Panel ‘Trade Compliance’

Trade compliance is een samenspel tussen onder meer legal, supply chain en finance. Daarbij is het belang van trade compliance afhankelijk van de waardeketen waarin de organisatie opereert, maar ook de strategie en de cultuur van de organisatie. De positie en de omvang waar de trade compliance
wordt belegd, moet hiermee in overstemming zijn. In de praktijk blijkt dit niet vanzelfsprekend.Integendeel, er is vaak een verschil tussen de wijze waarop de verantwoordelijkheid voor trade compliance is geregeld en de organisatorische verankering.

In deze sessie spreekt Albert Veenstra over de positie en verantwoordelijkheden van trade compliance in organisaties. Hij gaat hierover in debat met een of meerdere gastsprekers.

prof. Albert Veenstra | Dinalog en Rotterdam School of Management

Kennisniveau: Algemene sessie, geen specifieke voorkennis vereist.
11:40 -

1.2 Export Controls

Businesses operating in a global marketplace need to understand and manage applicable bans and restrictions. The key to this is checking export transactions against the relevant laws and regulations.But what are these laws and regulations and how can you embed these checks into your processes?
Learn how to minimize risk and achieve an optimized and automated export control process.

Mark Brannan | AEB

Kennisniveau: Sessie voor beginners. LET OP: deze sessie wordt in het Engels gegeven.
11:40 -

1.3 Digitalisering en nieuwe opkomende technologieën - de toekomst voor iedere globale handelsorganisatie

In de steeds veranderende wereld van de internationale handel maken bedrijven steeds meergebruik van nieuwe technologieën en toepassingen, waaronder blockchain, artificial intelligence,data analytics, om zich te wapenen tegen de talloze uitdagingen die eigen zijn aan het runnen van een
globale handelsorganisatie. Denk daarbij aan wijzigingen aan bestaande wetgeving, veranderingen met betrekking tot de classificatie van goederen, aanpassingen in het beheer van licenties en het doorvoeren van verschillen in de handelspreferenties.  

Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden bedrijven dan ook de mogelijkheid zich snel, correct en optimaal te ontwikkelen en spelen een cruciale rol in de centralisatie van de handelsactiviteiten en het creëren van een centraal en globaal handelsplatform. Zeker gelet op het feit dat het aantal beschikbare trade experts vandaag de dag aanzienlijk gelimiteerd is en absolute efficiëntie zich opdringt. Digitalisering en automatisering van de globale bedrijfsprocessen wordt voor bedrijven op die manier niet langer een nice-to-have, maar een absolute must-have om compliant te blijven.

Johan de Gelder en Dries Betrand nemen u mee in de toekomst voor iedere globale handelsorganisatie.

Johan de Gelder | Deloitte & Dries Bertrand | Deloitte
11:40 -

1.4 Export control en sancties voor de logistiek diensterverlener

Wettelijke verplichtingen vanuit het oogpunt van de logistiek dienstverlener: wat moet je communiceren en wat niet? Hoe ver gaat jouw verantwoordelijkheid als logistiek dienstverlener? Wanneer stop je je onderzoek? 

Yvo Amar geeft tijdens deze sessie een antwoord op deze vragen en geeft nuttige tips over export control en sancties.

Yvo Amar | Wladimiroff Advocaten

Kennisniveau: Algemene sessie, geen specifieke voorkennis vereist.
11:40 -

1.5 Brexit en wanneer u de NVWA tegenkomt

De Brexit lijkt onafwendbaar. Als afnemer vanuit of leverancier naar het Verenigd Koninkrijk van voedingsmiddelen, veevoeder of andere specifieke producten, zal ook met betrekking tot de veterinaire of fytosanitaire voorwaarden van alles kunnen veranderen. Ongetwijfeld komt u dan de NVWA tegen en moet u uw zaken goed op orde hebben.
Als Brexit Coordinator bij de NVWA is Peter Verbaas als geen ander op de hoogte over de ins en outs van de Brexit. Peter zal u op de hoogte stellen van alle laatste ontwikkelingen en (haast) alle mogelijke vragen kunnen beantwoorden. Natuurlijk wel zolang het maar gaat over kwesties waarbij de NVWA een rol speelt.
Peter Verbaas | NVWA